in

Nešťastie, pri ktorom nejednému človeku vyjde slzička

Pizza, jeden z najpopulárnejších jedál na svete, má pôvod v Taliansku, konkrétne v Neapole. Jednou zaujímavosťou o pizze je, že pravá neapolská pizza musí byť vyrobená podľa presných pravidiel, aby získala certifikát „Vera Pizza Napoletana“. Toto pravidlo zahŕňa použitie špecifických surovín, ako je neapolská múka typu „00“, neapolské rajčiny San Marzano, mozzarella di bufala alebo fior di latte, čerstvá bazalka, olivový olej a morská soľ. Taktiež pizza musí byť pripravená ručne bez použitia valčeka a pečená vo vysokej teplote (485 °C) počas veľmi krátkeho času (približne 60 až 90 sekúnd).

   
Odoberať
Upozorniť na

0 Komentáre
Komentáre z článku
Zobraziť komentáre